BioMamka.cz

Blog žen, které se snaží žít vědomě a v souladu s přírodou.

BioMamka.cz Ostatní Domácí pamlsky pro psy i kočky

Domácí pamlsky pro psy i kočky



Máte doma svého čtyřnohého miláčka a připravujete pro něj domácí stravu nebo byste mu rádi připravili nějaký pamlsek za odměnu či k narozeninám? V dnešním článku najdete několik receptů k přípravě psích i kočičích pamlsků, na kterých si Vaši miláčci pochutnají.

Jen v případě výroby domácích pamlsků máte povědomí o tom, co vlastně skutečně obsahují. Můžete si být jisti tím, že toto mlsání bude bez chemie, barviv a ochucovadel. Jen si musíte dávat pozor na dobu spotřeby, jelikož domácí pamlsky neobsahují žádné konzervanty, tudíž se rychleji kazí.

Základní sušenky

  • 100 g ovesných vloček – drcených
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce

Ovesné vločky, mouku, olivový olej a vejce společně vypracujeme v těsto, které nelepí a zároveň se nerozpadá. Musí jít krásně vyválet na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kostičky či jiné tvary. Pečeme na 180 °C asi 15 minut.

Jedná se o základní recept na sušenky pro psy a kočky. Do těsta můžete přidat například velmi nadrobno nakrájená játra, kousky ryby, masa nebo zeleniny.

Placičky z mletého masa či jater

  • zhruba 500 g vepřového, hovězího nebo kuřecího masa (můžeme použít i játra)
  • 2 vejce
  • 450 g ovesných vloček

Všechny suroviny společně důkladně promícháme a poté z nich tvoříme malé placičky. Plech si vyložíme pečícím papírem a klademe na něj připravené placičky. Pečeme na 180 °C zhruba 25 minut a v polovině pečení je otočíme, aby se dobře propekly ze všech stran.

Tuňáková pochoutka

  • 200 g tuňáka (ve vlastní šťávě)
  • 210 g špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 90 ml vody

Tuňáka společně s vejcem a vodou rozmixujeme ponorným mixérem. Poté přidáme mouku a vypracujeme těsto, které vyválíme na tenký plát. Následně z plátu vykrajujeme různé tvary. Tuňákovou pochoutku pečeme na 180 °C asi 15-20 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *