Potraviny vhodné ke konzumaci při detoxu

Detoxu využívá k pročištění svého těla stále větší množství populace, a to zejména v jarních měsících. Detoxikovat své tělo můžete pomocí speciálních tablet a přípravků, avšak vhodnější cestou je přírodní detox. Jaké látky tělo v tomto období potřebuje a jaké potraviny jsou vhodné ke konzumaci?

Minerály, vitamíny a vláknina

Strava při detoxu je velmi důležitá, a proto by měla obsahovat minerály, vitamíny B, C, A, E a také vlákninu. Naopak vyvarovat byste se měli hutným a tučným pokrmům, vysokému množství koření a jednoduchých cukrů.

Kysaná zelenina

Veškerá kysaná zelenina je tělu prospěšná po mnoha stránkách. Dokonale pročistí nejen střeva, ale rovnou celé trávicí ústrojí.

Zelí jako zdroj vlákniny

Zelí je skvělým pomocníkem, jelikož dokáže nastartovat spalování, ale také vašemu tělu pomůže zbavit se přebytečných tekutin.

Červená řepa

Při detoxu je důležité věnovat pozornost funkci jater a podporovat ji. S tímto vám může být nápomocna právě červená řepa, jenž zlepšuje funkci jater, a to zejména díky obsahu červených barviv betainu a betaninu.

Řapíkatý celer

Tato zelenina obsahuje velké množství vitamínu C a B-komplexu. Je známá také tím, že dokáže z těla odvést škodlivé látky a navíc pomáhá zabránit vzniku žlučníkových kamenů.

Další vhodné potraviny

Potravin, které by měly být součástí jídelníčku při detoxikaci organismu, existuje spousta. Mezi ně dále patří například špenát, brokolice, celer, citron, zázvor, jablko, hruška, meloun, dýně, česnek, cibule, lněné semínko a spoustu dalších.

Nezapomeňte, že při této očistě těla je důležité nehladovět, pouze se dočasně stravovat jiným způsobem. I když je strava v tomto období velmi důležitá, stejně tak důležitý je i pohyb!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *